Hranjenje Puma

Puma, Puma concolor, koja se naziva i planinski lav, velika je mačka koja naseljava oba američka kontinenta . To je, nakon jaguara, druga najveća američka mačka. Nastanjuje od Kanade do Patagonije.

Cuga je lijepa mačka i sjajan grabežljivac. Trenutno mu prijeti izumiranje i svjetski zakoni ga štite kako bi spriječili njegov nestanak. To je uglavnom zbog krčenja šuma, nedostatka plijena i progona čovjeka.

Ako nastavite čitati milanospettacoli.com, možete saznati kako se hrani puma i druge znatiželje ove prekrasne životinje.

Stanište Puma

Puma je životinja koja može živjeti u najrazličitijim područjima oba američka kontinenta. Gustoća naseljenosti je vrlo mala, ali područje širenja joj je ogromno.

Postoje planinske, džungle, močvarne i šumske pumpe. Njegov opstanak dijelom je zaslužan za veliku sposobnost prilagođavanja okolišu koji je u stanju da napreduje i širi se na mjestima poput Floride, gdje se smatralo izumrlim. Otkrijte više o staništu gume na milanospettacoli.com.

Brane Puma

Puma plijen varira ovisno o mjestu u kojem žive . U planinskim terenima i šumama njihov uobičajeni plijen su kopitari poput jelena, kada govorimo o Sjevernoj Americi.

Na južnoameričkom kontinentu, poput guanaka kameni su plijen omiljeni plijen. Međutim, na ovom se kontinentu puma natječe s jaguarom i mora se hraniti manjim plijenom poput ptica i glodavaca.

Sjeverna Amerika

Sjevernoamerička cuga koja živi na sjeveru Amerike govori o podvrsti: Puma concolor coguar. Njihova se hrana sastoji od 68% velikog plijena poput jelena bijelog repa, mule i jelena .

U saveznoj državi Florida, bundeve se ponajprije hrane divljim svinjama i armilosi .

Osobitost pume je da su primjerci koji žive u blizini oba pola veći od onih koji žive u blizini Ekvadora.

Srednja Amerika

U Srednjoj Americi živi podvrsta poznata kao srednjoamerička Puma, Puma concolor costaricensis .

Ova podvrsta hrani se manjom faunom. Papci spuštaju do 35% svoje prehrane. Capybaras, divokoze, miševi, ptice, zečevi, pa čak i gmizavci glavni su izvor hrane za srednjeameričke bundeve.

Južna Amerika

Na južnoameričkom kontinentu puma je mnogo šire rasprostranjena na cijelom kontinentu nego na sjevernoameričkom kontinentu, gdje je populacija ove mačke u osnovi koncentrirana na zapadnoj strani.

Ova činjenica objašnjava da postoji nekoliko podvrsta puma:

  • Puma Sjeverne Južne Amerike, Puma concolor concolor.
  • Puma istočne Južne Amerike, Puma concolor anthony.
  • Puma Južne Amerike, Puma concolor puma .
  • Argentinska Puma, Puma concolor cabrerae .

Natjecanje s jaguarom prisiljava cougura da se hrani mnogo raznovrsnijim i manjim plijenom .

Groznica i cuga

U Sjevernoj Americi bolest distemper se trenutno širi među divljim životinjama. Jedan od pogođenih je cuga .

Posljedica ove bolesti je da je zaražena puma izgubila uobičajenu prevenciju u odnosu na ljude.

Do sada je bilo vrlo teško promatrati bunde u divljini, s obzirom na njihovu rezervu i prevenciju pred ljudima. Što je uzrokovalo napade, pa čak i smetnje u kućama od strane bolesnih cugara.

Ako želite pročitati više članaka sličnih Puma Hranjenju, preporučujemo vam da uđete u naš odjeljak o uravnoteženoj prehrani.

Preporučeno

Fizioterapija po gusi
2019
Vrste sokola - vrste i njihove karakteristike
2019
ABCDogs - Hotel Camp
2019